Verslag OSBO wedstrijd: PSV/DoDO 4 - Schaakmaat 3J

Afgelopen vrijdag 15 februari mochten we aantreden voor onze 5e OSBO wedstrijd dit jaar, dit keer tegen PSV/DoDO 4 in Putten. Ook dit keer zou het niet eenvoudig zijn om hier te gaan scoren.

Zeker na het resultaat van de nipte overwinning van schaakmaat 4 tegen de dodo’s waren we gewaarschuwd ondanks dat hun rating wat minder hoog was dan onze vorige tegenstanders.

Ook dit keer waren er weer afwezigen maar met de invallers Jonah en Raymond zouden we toch een 3e klasse waardig team bij elkaar kunnen krijgen. Na een kwartiertje spelen was het duidelijk dat er de stellingen op het bord gesloten van aard waren, 3x een franse verdediging - tja aan bord 5 durfde de tegenstander van Jonah niet in te gaan op het aanbod om blackmar-diemer te spelen - , een damepion opening, een Hollandse stonewall en een gesloten siciliaan mag je verwachten dat de partijen lang zouden duren. Maar na een uurtje spelen bleek de zaken anders te liggen. Jonah had een mooi gat kunnen slaan in de koningsvleugel wat leidden tot het binnendringen van zware stukken langs de h-lijn met als resultaat damewinst en de eerste overwinning ( 0-1). Ook aan het 4e bord waar tom met de franse dubbelman-opening succes had en een kwaliteitswinst kon omzetten in een overwinning (0-2) . Dat ziet er dus goed uit en ook op de andere borden waren de stellingen in evenwicht.

Victor kon aan bord 6 een mooie remise afdwingen ( ½ - 2 ½) waardoor een teamoverwinning ons niet meer kon ontgaan en al snel wist aan het 3e bord Maron dit te verzilveren met een overwinning (½ - 3 ½). In mijn partij was het ook allemaal erg solide en met de huidige stand was een remise een mooi resultaat ( 1-4) . En warempel lukte het raymond ook een vol punt binnen te halen mede doordat de tijdsdruk zijn tegenstander parten ging spelen. Dit alles maakte de score van:

PSV/DoDO 4   - Schaakmaat 3J: 1- 5 een mooie teamprestatie!

Onze sponsoren

Steun de club

Login voor auteurs