4e ronde OSBO : De Combinatie – Schaakmaat 3j

Vrijdag 18 januari mochten we weer aantreden voor onze 4e OSBO-wedstrijd. Dit keer in onze vertrouwde Dok-Zuid. Met een gemiddelde rating van 1755 wat bijna 400 ratingpunten meer is zal dit niet een eenvoudige overwinning worden, maar met de 3-3 op zak van de vorige ronde was het duidelijk rating zegt ook niet alles!

Ook dit keer moesten we een invaller zoeken en deze werd gevonden in Daniel Wolvers. Na de goede resultaten op de laatste borden in ronde 3, als we dit konden herhalen konden we wellicht stunten!

Dat dit meer wens was dan realiteit bleek al snel duidelijk. Victor verloor al snel een stuk en dan is het tegen een 1750-speler niet meer recht te trekken en al snel stonden we 0-1 achter. In een taktisch spelletje waar veel in zit kwam ook Tom op bord 5 er niet goed uit en was het tegen half 10 al 0-2.

Dan moesten we het maar hebben van de eerste 4 borden, daar was weinig van het zeggen op dat moment, het waren allemaal gelijkwaardige stellingen. Al snel bleek dat ook aan mijn bord niet veel meer dan een remise in zat en na het aanbod van mijn tegenstander maar me bij remise neer te leggen. Al snel bood Emilie ook remise aan in een gelijkwaardige stelling maar hier wilde haar tegenstander geen genoegen mee nemen, doorspelen dus maar. Intussen was Maron in een eindspel terechtgekomen met de vraag “hoe houdt ik die gemene pion tegen?” Na wat heen en weer geschuif bleef er alleen aan beide kanten een paard over met wat pionnen en kon ook daar een remise niet uitblijven. Helaas maakte Emilie een foutje in een ingewikkeld eindspel onder tijdsdruk en moest de vlag strijken. En Daniel dan.. hij maakte het zijn tegenstander aardig moeilijk maar ook daar werd het remise. Dit maakt de eindstand op 1 ½ - 4 ½. Gezien het ratingverschil eigenlijk niet zo’n slecht resultaat. Op naar de volgende ronde tegen PSV DoDO.

Individuele resultaten:

De Combinatie

 

Schaakmaat 3j

4½ - 1½

F.J. van der Lugt (1878)

-

J.W.H. Linders (1553)

½ - ½

J. de Berg (1855)    

-

D. Wolvers (1514)

½ - ½

R van Veen (1777)  

-

M. Huzen (1475)

½ - ½

G.W. Korterink (1612)

-

E. Dubbelman (1346)   

1 - 0

W.J v/d Lugt (1662)

-

T. Dubbelman (1233)    

1 - 0

G. Van Keulen (1747)

-

V.E. Kampen,V.E.(1207)

1 - 0

Jack Linders, Teamleider 3j

Onze sponsoren

Steun de club

Login voor auteurs