Ons E-team op het NK 2015 !!!

's Ochtends om 7:30 uur (!) vertrekken we uit Apeldoorn met Fabian, Pepijn, Wim en Katja en teamleider Henk-
Jan richting Zuid-Schaarwoude. Lilian wordt rechtstreeks gebracht door haar opa. In de auto wordt er al geschaakt, maar ook worden er zoekspelletjes gedaan: met kleuren auto's (roze..., zwart met witte stippen...) en dieren (schapen en inktvissen). Met veel creativiteit weten ze alles te vinden; dat belooft wat voor de schaakpartijen!

Om 10:30 uur wordt het toernooi geopend. Er doen 40 teams mee, en wij staan als 36ste geplaatst. Onze jongens en meisjes zullen dus flink aan de bak moeten.

De eerste ronde gaat helaas met 4-0 verloren tegen Almere. Fabian hield het nog het langst vol (nog 11 seconden op de klok), maar uiteindelijk ging het toch mis.

De tweede ronde begon goed met winst van Katja. Zij sloeg alle stukken van de tegenstander, die toen maar op gaf. Fabian ('de tegenstander dacht dat de loper was ingesloten, maar dat was niet zo') en Pepijn weten ook te winnen, en Wim verliest. 3-1: onze eerste winstpartij is binnen!!

Ronde 3 begint helaas met verlies van Pepijn en Lilian. Fabian en Katja vechten door, en met resultaat: 2-2.

Dan is het al weer lunchpauze. Een lekker gezond smeer-het-zelf-lunchpakket, verzorgd door de organisatie, met sinaasappelsap en zelfs aardbeien!

In ronde 4 wordt de goede lijn voortgezet. Winst met 3-1 door snelle winsten van Lilian en Katja, en een mooi uitgespeelde partij door Fabian, die won met twee pluspionnen.

In ronde 5 werd het zwaar, we staan ondertussen op de 17e plaats met 5 punten en het was de beurt van onze eerste bordspeler Fabian voor een vrije ronde. We spelen op tafel 8! Wim speelt een mooie partij op bord 2, maar verliest helaas toch. Ook Lilian en Katja verliezen. Pepijn houdt het lang vol op bord 1, maar wordt uiteindelijk mat gezet. 4-0 verloren...

We zijn gezakt naar de 28ste plaats, maar spelen toch nog op tafel 9 (tegen een team dat als 7de staat geplaatst). Weer moeilijk dus. Pepijn weet er remise uit te slepen. Fabian levert wederom een winstpunt. Wim en Lilian kunnen geen potten breken. Nipt verloren met 2,5-1,5.

De laatste ronde...we staan op plek 28 en spelen op tafel 15. Pepijn begint jammer genoeg met een 0 en ook Wim weet ondanks wederom goede inzet niet te winnen. Fabian en Katja scoren wel: 2-2.

We hebben met zijn allen een fantastische prestatie geleverd!!! 36ste geplaatst en 27ste geworden, met 6 matchpunten en 11,5 bordpunt uit 7 wedstrijden. De prestaties van Fabian (5 uit 6 aan bord 1) en Katja (4 uit 5 aan bord 4, terwijl ze eigenlijk nog in de leeftijdsgroep G valt) verdienen een aparte vermelding. Klasse!!  

En het allerbelangrijkste: het team heeft samen veel plezier gehad. Parallel aan het schaken werd tussen de rondes door fanatiek een Halli Galli competitie gespeeld. En als herinnering kreeg iedereen een sleutelhanger met de teamfoto.

       Onze sponsoren

Steun de club

Login voor auteurs