Jeugdteam C1 OSBO kampioen!

Robert Krouwel bericht:

28 maart 2015 OSBO jeugdcompetitie topklasse
 
Vorig jaar werd Gabriël door de Schaakmaat gevraagd of hij wou mee doen aan de landelijke jeugdcompetitie D (de Meesterklasse). Uiteraard hoefde hij daar niet lang over na te denken. Het werd meteen een groot succes. In een team met Mick van Randwijk, Renso Steunenburg en Colin Wouters werd er gelijk groot succes geboekt, de titel werd binnengehaald. Wie dan denkt dat vervolgens het team automatisch geplaatst is voor het volgende jaar komt bedrogen uit. Andere klasse dus weer van voor af aan beginnen. Maar het team bleef intact en al konden we best behoorlijk tegenstand verwachten waren we vooral positief. Het team kreeg er vandaag wel een extra speelster bij in Anne-Marie Hulleman en bord 3 werd gedeeld door Colin en Renso wegens andere verplichtingen. Aan mij de eer om dit team naar weer een kampioenschap te loodsen.
 
Het team begon zeer overtuigend en het is als teamcoach toch wel erg prettig als je zoveel paaltjes mag opschrijven. Met drie overtuigende ronde waarin het allemaal 4-0 werd namen we gelijk een goede voorsprong op bordpunten wat erg belangrijk is in zo een korte competitie.  De partij van Mick in de eerste ronde mag niet ongenoemd blijven, met een prachtig dameoffer ging de tegenstander vervolgens zeer fraai mat. Al snel werd duidelijk dat het vandaag tussen 3 teams zou gaan, Het Kasteel, De Toren C1 en de Schaakmaat C1 deze teams bleven dan ook lange tijd bij elkaar in buurt en zouden elkaar pas treffen in ronde 5, 6 en 7.
 
Na de overtuigende start werd dus Renso gewisseld voor Colin met de mededeling dat we Renso nog wel konden bellen als we hem echt nodig zouden hebben.  Colin starte moeilijk en gaf zomaar een stuk weg. Gelukkig kon hij 2 pionnen terugwinnen en won toch nog de partij. Maar omdat die partij helemaal nog niet zo zeker was kwam Anne-Marie naar mij toe of ze remise mocht aanbieden omdat we 2-0 voor stonden. Anne Marie stond prima maar dacht dat de matchpunten wel eens belangrijk konden worden. Dat Colin toch nog zijn partij won maakte het nog een grote uitslag.
 
Toen de eerste echte kraker tegen het Kasteel een wedstrijd waar de eerste verliespunt te noteren viel. In een Siciliaanse Draak wist Paris fraai te winnen van Mick waarmee de druk op de rest van het kwam te liggen. Dit ging echter wederom voortreffelijk en zo kon spoedig een 3-1 winst worden genoteerd. Plaatsing voor de landelijke competitie was hiermee reeds gerealiseerd dus wat nog restte was het OSBO Kampioenschap.  Tegen de Toren werd het een heuse kraker met boeiende remises op bord 1 en 2 maar een geweldige overwinning van Anne-Marie bracht een matchpunt op het bord. Colin kon zijn moeilijk te verdedigen stelling niet houden en Anna Martinez hield de spanning er in. Met de uitslag van 2-2 stonden de teams nog steeds gelijk. Maar door de ochtend spring stond de Schaakmaat 2,5 bordpunten voor op De Toren met een verwachte overwinning in de laatste ronde kon de champagne ontkurkt worden. Gabriël liet er geen gras over groeien ne ging dwars door de stelling van de tegenstander heen. De anderen volgde redelijk snel en met wederom ene overtuigende overwinning van 3,5-0,5 was het kampioenschap binnen.
 
Missie overtuigend volbracht. Met 13 van de mogelijke 14 matchpunten en 24 van de mogelijke 28 bordpunten was er geen speld tussen te krijgen. De Schaakmaat kampioen gevolgd door De Toren C1 en op de derde plaats Het Kasteel.
 
Dan de scores per speler:
 
Bord 1: Mick van Randwijk 5,5 uit 7
Bord 2: Gabriël Krouwel 6,5 uit 7
Bord 3: Renso Steunenburg 3 uit 3
Bord 3 (tweede helft) Colin Wouters 3 uit 4
Bord 4: Anne-Marie Hulleman was de verrassing van de dag met 6 uit 7 (met 2 remises)
 
Het was een eer om dit team te begeleiden en met trots kan ik melden dat ik nu al uitzie naar de landelijke competitie.
 

IMG 0001IMG 0002IMG 0003


Goed gedaan mannen en vrouw en de vele enthousiaste vaders en begeleiders. Bestel de platte kar maar om door het dorp te gaan want ze hebben het verdiend.

 

Onze sponsoren

Steun de club

Login voor auteurs