Casper Wouters OSBO-kampioen, Anna-Marie Hulleman meisjeskampioen, en meer mooie Schaakmaatresultaten!

Van 28 t/m 30 december 2015 werd het OSBO Persoonlijk Jeugdkampioenschap gehouden, door leden van De Schaakmaat georganiseerd in het Veluws College in Apeldoorn. Schaakmaat-lid Casper Wouters werd eerste in categorie A (t/m 20 jaar), waarmee hij zich plaatste voor het NK A. Hij bleef ongeslagen en haalde een prima resultaat: 5,5 punten uit 6 partijen. Dat deed hij overigens in een gemengde AB groep, omdat de organisatie zich vanwege het aantal deelnemers genoodzaakt zag om de hoogste twee groepen samen te voegen. Uiteraard was er in deze groep ook een OSBO-kampioen in de B: Geert van Hoorn van De Toren, die op een half punt achter Casper als tweede eindigde. In dezelfde AB groep behaalde Fons van Eldik (A, De Schaakmaat) de derde plaats en eindigde Anna-Marie Hulleman (B, De Schaakmaat) als vierde; zij mocht de wisselbeker voor de meisjes in ontvangst nemen. Tobias de Vries, eveneens van De Schaakmaat, werd vijfde in de eindrangschikking en daarmee derde B-speler.

 

In categorie C was het Elmar Roothaan die overtuigend eerste werd met liefst 7,5 punt uit 8 wedstrijden; hij mag dus naar het NK C. Achter hem eindigden er liefst drie spelers met 5,5 punt: Imre Woest (De Toren) werd uiteindelijk tweede en tevens beste meisje; Tom van 't Hoff (De Toren) eindigde derde, voor Mark Bakker van De Cirkel.

In de D categorie waren maar liefst 30 deelnemers en hier was het lang spannend: uiteindelijk was het toch favoriet Arthur Maters (De Toren) die met 8,5 punt de eerste plek en een NK-plaats opeiste. Vlak achter hem waren het Frank van Wijngaarden (de Cirkel / de Toren) en William Shakhverdian (Veluws SG) die met 8 punten respectievelijk tweede en derde werden. Direct achter nummer 4 Fabian de Vries (De Schaakmaat) eindigde Sara Martinez (De Toren / Wageningen) als vijfde en tevens beste meisje; zij mag dus ook naar het NK D.

Bovenstaande categorieën kwamen op dinsdag en woensdag in actie, de maandag ervoor streden 24 jonge deelnemers in de leeftijd tot en met 10 jaar om het OSBO kampioenschap in de E-categorie. Hier was het MSV, de schaakvereniging uit Meppel, die goed scoorde: Wessel Adema werd kampioen met 8,5 punt uit 10 partijen, Florian Molanus volgde op een half punt, en zus Eva eindigde met een vierde plaats als beste meisje. Daartussenin was het Walter Kaemingk (Pallas) die de bronzen plak verdiende. Katja Tangerife van de Schaakmaat eindigde als tweede meisje.

Alle uitslagen zijn te vinden op: http://www.osbo.nl/jeugd/pjk.htm

 

 

Onze sponsoren

Steun de club

Login voor auteurs