Unieke prestatie Schaakmaat C1, opnieuw winst in de Meesterklasse

Unieke prestatie Schaakmaat C1; opnieuw winst in de Meesterklasse.

Erwin Steunenberg bericht:

Zaterdag 28 november moest het gebeuren.

Na 6 ronden in de Meesterklasse C stonden we gedeeld eerste met STB (evenveel match- en bordpunten. KC staat op de derde plaats met evenveel matchpunten, maar 1,5 bordpunt minder.

Helaas kon Colin Wouters niet mee doen, maar we hadden een goede vervanger gevonden in Tobias de Vries.

De eerste wedstrijd moesten we aantreden tegen de Klim-op. Een sterke tegenstander met Lucas Nguyen, Sebastiaan Jansen, Ting Ting Lu en Martijn Ouwerkerk. STB heeft SHTV op het programma staan. Het was dus noodzaak om onze partijen te winnen.

Om 10.00 uur gingen we van start en begonnen rustig aan onze partijen. Na rustige opbouw van een ieder (en af een toe kijkend wat de concurrentie doet) volgt het eerste bordpunt van Mick van Randtwijk. Mick weet een aanval van Lucas goed af te slaan door zijn verdediging erg goed neer te zetten. Het tweede bordpunt wordt binnengehaald door Gabriel Krouwel. De tegenstander (Sebastiaan) komt in zijn stelling sterker te staan dan Gabriel, maar Gabriel weet het fantastisch om te draaien met een aanval op de roccadestelling van Sebastiaan.

Ondertussen heeft STB ook al drie bordpunten binnengehaald, dus de noodzaak voor Renso en Tobias om te winnen wordt steeds groter.

Het derde bordpunt wordt bij ons ook een feit. Renso weet door gedegen spel en een goede verdediging het derde bordpunt te scoren. Alleen Tobias is nog aan het schaken. Tobias had moeite om door de stelling van zijn tegenstander te breken en ik heb dan ook geadviseerd om remise aan te bieden. En uiteindelijk winnen we de wedstrijd dus met 3,5-0,5.

En nu afwachten wat STB doet. Sjoerd staat er slecht voor, maar desondanks weet hij nog bijna te winnen. Echter hij wordt verrast door een aanval met het paard op de Koning en Dame. STB wint met 3-1, waardoor de Schaakmaat met een 0,5 bordpunt voorsprong de laatste ronde ingaat.

De laatste ronde worden we gekoppeld aan Minerva. Op papier niet de sterkste tegenstander, maar je moet hem nog wel weten te winnen. Op bord 1 en 2 zijn de punten al snel een feit. Uiteindelijk weten Renso en Tobias ook de punten binnen te halen. Yes, het is een feit;

Schaakmaat C1 is NEDERLANDS KAMPIOEN !!

Een fantastische prestatie van Mick van Randtwijk, Gabriel Krouwel, Renso Steunenberg, Colin Wouters en Tobias de Vries. Gefeliciteerd allemaal.

Uiteindelijk is er nog 1 wedstrijd van belang en wel die van Jonas Hilwerda en Cor Kanters. Als Jonas verliest, is Gabriel topscoorder van de meesterklasse C. Na een lange zenuwslopende partij, weet Cor Kanters te winnen. En Gabriel weet dat hij nu ook topscoorder is met 7,5 punten uit 8 wedstrijden. Gabriel top gedaan…gefeliciteerd

Voor het tweede jaar op rij weet dit team de meesterklasse te winnen. Vorig jaar was het in de D-categorie tot en met 12 jaar en dit jaar winnen ze de c-categorie tot en met 14 jaar. Jongens allemaal nog van harte gefeliciteerd met deze TOP PRESTATIE.

Individuele prestaties

Mick van Randtwijk – bord 1 - 5,5 uit 8

Gabriel Krouwel – bord 2 - 7,5 uit 8

Renso Steunenberg – bord 3 – 6 uit 8

Colin Wouters – bord 4 – 5,5 uit 6

Tobias de Vries – bord 4 – 1,5 uit 2

 

Onze sponsoren

Steun de club

Login voor auteurs