C team scoort 100% op eerste speeldag Meesterklasse JCC

Het is weer zover, de pepernoten liggen in de winkel, de scholen zijn begonnen, de eerste herfststorm is gesignaleerd en dus is het weer tijd voor de Meesterklasse van de jeugdclubcompetitie. Het team van Colin Wouters, Renso Steunenberg, Gabriel Krouwel en Mick van Randtwijk was afgelopen seizoen overtuigend Nederlands Kampioen geworden in de D categorie (t/m 12 jaar) en mocht nu als OSBO kampioen van de C categorie (t/m 14 jaar) ook landelijk in deze hogere leeftijdscategorie aantreden. Met allemaal eerste jaars C is het team op rating toch als derde geplaatst.

In de eerste ronde die op rating wordt ingedeeld tref je dan een tegenstander met een veel lager teamgemiddelde en wij mochten spelen tegen SV Promotie. Gezien het grote ratingverschil was de langere bedenktijd van de C categorie nog niet ten volle nodig. Colin kwam al snel op voordeel door een bijzondere openingskeuze van de tegenstander en Renso kreeg her en der wat stukken cadeau. Mick pakte het iets rustiger aan, maar toen één voor één de pionnen van de tegenstander werden gevangen kon ook hij na het eerste uur het punt bijschrijven. Gabriel was ondertussen in een spannende partij verwikkeld die een stuk langer duurde. Zijn tegenstandster speelde erg goed en uiteindelijk werd er een remise eindspel van ieder een koning met een toren en vier pionnen bereikt. Zo'n eindspel moet heel nauwkeurig gespeeld worden en toen er een iets mindere zet van Promotie-speelster kwam wist Gabriel hier alert van te profiteren. Zo kwam er een 4-0 score voor het Schaakmaat team in de boeken.

In de tweede en volgende ronden wordt er Zwitsers ingedeeld en dus speelden we tegen een team dat de eerste ronde ook de volle mep had gescoord: Moira Domtoren uit Utrecht. Iets zwaardere tegenstand, met name op bord 1 waar zij een speler met ongeveer 1600 rating hebben zitten. Toch had Mick met zwart snel een winnende koningsaanval en was het in 22 zetten mat. Gabriel leverde een mooie partij af en kwam ook snel een punt melden. Renso en Colin schoven hun tegenstander gedecideerd het bord af en zo kwamen we deze ronde ook netjes op 100%.

In de eerste ronden waren er twee andere teams die geen bordpunt lieten liggen: STB C1 en SHTV C1 (die 's middags een bye hadden), en we staan dus met zijn drie-en bovenaan. In ronde 3 mogen we tegen topfavoriet STB spelen, die in een combinatie team spelers van vier verschillende verenigingen uit binnen- en buitenland opstellen. Een beetje bijzonder voor een clubcompetitie, maar het betekent wel dat onze spelers op alle borden naar hopelijk spannende en lange partijen kunnen uitkijken tijdens de volgende ronde op 3 oktober.

 

Onze sponsoren

Steun de club

Login voor auteurs