Schaakmaat A team eerste speeldag JCC Meesterklasse

Rick Wouters meldt:

De Schaakmaat A team in de Meesterklasse

Zaterdag 12 september stond in het teken van de terugkeer van De Schaakmaat, na 4 jaar, in de hoogste klasse van de KNSB jeugdclubcompetitie. Na de zwaar bevochten promotie in de Promotieklasse afgelopen seizoen, mag het oudste jeugdteam het in Den Bosch nu opnemen tegen de sterkste jeugdteams van Nederland (t/m 20 jaar). Met aanwinst Jasper Zwirs in de plaats van de gestopte Alain, en verder Yassine Mouhdad, Casper Wouters en Jonah Zijlma, werd op de eerste van 4 wedstrijddagen de strijd aangegaan met resp. Landau en Sliedrecht. De spelerslijst met de basisopstellingen zorgde vooraf voor niet al te hoge ambities, maar beide tegenstanders bleken niet in de sterkte opstelling aan te treden.
's Ochtends tegen Landau waren de ratingverschillen echter nog behoorlijk (gemiddeld 1915 om 1760) en dat uitte zich dan ook in uitslag:
1-3. Daarbij mag niet onvermeld blijven dat Jonah op het 4e bord zijn hoger gerate tegenstandster prima wist te verslaan en zo de eer redde.
In de middag bleek het team van De Schaakmaat op papier zelfs iets sterker dan de tegenstander uit Sliedrecht (1760 om 1742) die hun kopman thuis hadden gelaten, maar zoals vaker is dat geen garantie voor een goed resultaat. Jonah kwam snel op achterstand en kon dat helaas niet meer repareren. Yassine leek niet slecht te staan, maar kon verlies niet meer tegenhouden na een voor hem onvoordelige combinatie/ruil. Op het eerste bord wist Jasper echter knap te winnen waardoor er hoop bleef op een matchpunt. Casper kwam
op het 2e bord echter nooit beter te staan dan zijn tegenstander en zag mede door tijdnood in de eindfase van zijn partij een ontsnapping
naar remise over het hoofd, waardoor wederom een 1-3 nederlaag geleden werd. Met nog 3 dagen en 6 ronden te gaan is er nog veel mogelijk, maar het is duidelijk dat handhaving in de Meesterklasse A geen gemakkelijke opgave zal zijn.
Uiteraard zal het team er alles aan doen om dat te proberen.

Onze sponsoren

Steun de club

Login voor auteurs