Schaakmaatjeugd overzomert

Deze zomer hebben jeugdspelers van de Schaakmaat, behalve vakantie gevierd, ook op diverse toernooien gespeeld.

De schaakzomer begon in Amsterdam (SPA Chess en NK) en Leiden; hier maakten diverse oud Schaakmaatleden hun opwachting maar omdat dit voor onze zomervakantie was deden er nog geen jeugdleden mee.

Bij het tropische Open NK in Dieren was de Schaakmaat jeugd wel present. Karel-Jan en Constantijn Karels en Leonard van der Knijff speelden in de vierkamp, waarbij ze bij elkaar in een groep van zes jeugdschakers terecht kwamen. Karel-Jan had hier een heel goed toernooi met o.a. een overwinning op een 1000+ speler, en voor alle drie was het natuurlijk een leuk debuut in Dieren. Ook zijn debuut maakte Alain van der Velden in het zesrondig toernooi. Met drie punten en een flinke overscore kan hij zeker tevreden zijn. Jasper Zwirs en Mick van Randtwijk deden mee aan het tienrondig toernooi. Jasper in de A groep en Mick in de B groep hadden beiden een prima toernooi met een rating plus. Trainer Nico Zwirs deed het goed in de hoofdgroep.

Vlak daarna begon het Open Jeugd NK in Borne alweer. Een geweldige week schaken met jeugdspelers uit het hele land en daarbuiten. Van onze club deden Sam en Max Plevier, Colin en Casper Wouters, en weer Jasper en Mick mee. Het was een leuke week met schaaktechnische ups en downs voor iedereen. Uiteindelijk scoorde Casper volgens zijn rating en de rest wat daaronder, misschien toch iets te gezellig ;-).

Even pauze voor onze jeugd, terwijl andere Apeldoorners op de senioren toernooien in Vlissingen en Haarlem meededen. Maar op het NK Snelschaken in Meppel op 31 augustus waren Nico, Jasper en Mick er weer bij. In een gezellige sfeer buiten op de markt werkten zijn maar liefst 25 partijen af (3x5 in de voorronden en 10 in de finale). Nico bracht het tot de hoofd finale groep, Jasper en Mick zaten na de voorronden in relatief hoge groepen ten opzichte van hun rating, maar wisten toch beiden op het podium van hun groep te komen.

Het was een mooie (schaak)zomer en nu beginnen school, de clubavonden en de reguliere toernooien alweer.

 

 

Onze sponsoren

Steun de club

Login voor auteurs